| |||||
| Production logistics | |||||
| Nivå: | D | ||||
| Ämneskod: | IGA | ||||
| Utbildningsomr: | TE | ||||
|
MÅL | |||||
|
Temat behandlar avancerade planeringsmetoder, informatik och planering av försörjningskedjor. Målet är: Att ge studenten ökade kunskaper om hur affärssystem fungerar och är uppbyggda. Att ge studenten en verktygslåda för analys och utvärdering av logistik- och planeringssystem. Studenterna skall också få förståelse för hur analyserade system kan utvecklas och förbättras för att uppnå uppsatta mål. | |||||
|
KURSINNEHÅLL | |||||
| Temat har betoning på löpande verksamhet. Kursen har följande innehåll: Strategiska, taktiska och operativa aspekter på planering. Planering inom företag (internt) och mellan företag (samarbete). Affärssystem: Traditionella (ERP) och moderna (APS) system. IT och Internet - påverkan på affärssystem. MES: Informatik i produktion och logistik. Analys och utveckling av logistiksystem. Verktyg och modeller för att analysera logistikaktiviteter i företag och försörjningskedjor. ABCD-check list, produktprofilering, etc. | |||||
|
FÖRKUNSKAPER/BEHÖRIGHET | |||||
|
Enl programmets behörighetskrav samt genom- gånget föregående Tema Produktionssystem 10p. | |||||
|
UNDERVISNING | |||||
| Föreläsningar, laborationer, seminarier, projekt | |||||
|
EXAMINATION | |||||
| Tentamen 3p, Laborationer 2p, Projekt 4p, Seminarier 1p | |||||
|
BETYG | |||||
|
Som betyg på kursen som helhet används betygsgraderna Underkänd, 3, 4 och 5 baserat på resultatet av tentamen och projektet. Laborationer och seminarier kräver obligatorisk närvaro samt aktivt deltagande och betygsätts med Godkänd eller Underkänd. | |||||
| KURSLITTERATUR | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Kurslitteratur | Titel: DESIGNING AND MANAGING THE SUPPLY CHAIN Författare: Simchi-Levi D., Kaminsky, P. and Simchi-Levi, E., 2003 Förlag: McGraw-Hill ISBN: 0-07-119896-2 | ||||
| Titel: ENTERPRISE RESOURCE PLANNING SYSTEM, LIFE CYCLE, ELECTRONIC COMMERCE, AND RISK Författare: O´Leary, D., 2000 Förlag: Cambridge University Press (www.cup.org) ISBN: 0-521-79152-9 | |||||